10 Haziran 2012 Pazar

Ejderha Dövmeli Kız - Stieg Larsson


     Millenium üçlemesinin ilk kitabı, kitabı okudukça Stieg Larsson'un kaybının ne denli büyük olduğunu düşünüyorsunuz. Yaşasaydı çok değerli eserler verebilecek bir potansiyeli varmış.
Kitabin kurgusu mukemmel. Annemin önerisi ile okudum. İkinci ve Üçüncü kitabı okuduktan sonra belki filmini izlerim. Lisbeth Salander sorunlu bir karakter midir ? Yoksa toplum tarafından sorunlu olmaya itilmiş bir karakter midir ? İsveç gibi bir ülkede bile başına gelenleri düşününce, aslında bitmeyen intikam duygusuna hak veriyorsunuz.
Mikael ise gelgitler içersinde kararsız bir profil olarak başlayıp, iyi bir araştırmacı olduğunu ispat ediyor. Romanın temposu o kadar iyi ki uykuya tercih ettiğim nadir kitaplardan birisi oldu.
Kitabın finali güzel olmasına rağmen, son bölümlerinde hacker salander ın yaptıklarını açıklamaya çalışması yetersiz kalmış. Karşıdaki kişinin bilgisayarına herhangi bir uygulama indirebilirseniz, eğer yazdığınız program yeterince akıllıysa zaten bütün veriye erişebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Ejderha Dövmeli Kız (Millennium Serisi'nin ilk kitabı) Stieg Larsson tarafından yazılmış bir kriminal roman. Bu kitap, ünlü gazeteci Mikael Blomkvist ve özel dedektif Lisbeth Salander'in hikayesini anlatıyor. Blomkvist, bir şirketin sahibinin yıllar önce kaybolan kızının hikayesini araştırmaya başlar ve Salander'i bu araştırmada yanına alır.

    Kitap, suç, araştırma ve gerilim türlerini bir arada sunuyor ve okuyucuyu sürekli meraklandıran bir hikaye ile karşı karşıya bırakıyor. Ayrıca, kitapta toplumda yer alan cinsiyetçilik, şiddet ve sosyal adaletsizlik temalarını da ele alıyor. Ejderha Dövmeli Kız, Türkçe'ye de çevrilmiş ve popüler bir kitap.



    #ChatGPT

    YanıtlaSil