19 Mayıs 2016 Perşembe

İslamcı Erol Nasıl Çıldırdı - Nihat Genç


           Kitapta Nihat Genç'in Erol ismindeki bir arkadaşı üzerinden İslami yaşam tarzı ve düşünce yapısı hakkında eleştiriler yer alıyor. Tarikatların düşünmeyen, sorgulamayan bireyler yetiştirme yöntemleri ve çabaları anlatılıyor. Düşünmeyen sorgulamayan kişiler zaten birey olamaz, istenilen de bu, koyun sürüsü yaratmak ve bu sürünün oy potansiyelini kullanmak. Dini bazı kurnazların nasıl kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı örneklerle anlatıyor. Bazı örnekler aslında medyadan tanıdığımız kişiler ama doğal olarak gerçek isimleriyle anlatılmamış. Kitap boyunca anlatılan hikayeler okunabilir olmaktan çok uzak. Küfür etmek, nokta virgül gibi bir şey. Üstelik ağıza alınmayacak küfürler etmek, Karadeniz insanı için normal bir şey olarak anlatılıyor. Umarım bu anlatılanlar doğru değildir. Kitabı kimseye okuyun diye öneremem, bu kadar küfür ve seviyesiz ifadeler yer alan bir kitabı okumaya gerek yok.

Aşağıdaki imaj ve bülten www.dr.com.tr den alınmıştır.




İslamcı Erol Nasıl Çıldırdı? tüm dünyanın merak ettiği, hepimizi düşündüren büyük soruya cevap veriyor: Nasıl oldu da "Sade Müslümanlık" yıkıcı bir ideolojiye dönüştü?

Nihat Genç, olağanüstü bir anlatımla, felsefi, psikolojik, siyasi, sosyolojik tespitler eşliğinde gerçekleri önümüze seriyor. Roman, bir kişinin, zihniyetin ve toplumun dönüşümünü arka planıyla birlikte anlatıyor. Cemaat içinde yalnızlık çeken Erol, insan sarrafı Aysun, kibirli ve riyakar Bahri Abi, avanesi Osman, cilveli medya maymunu Nur, dünyanın en mazlum güzeli Dua... Öbür dünyadan fırlatılan cesetler, vicdanın cephanesi, bir saniye süren aşk ve ruhsuzlar ile beyinsizlerin hiç bitmeyen savaşı... 

-Bir kitabevinde çay içerek sessizce oturan insanlar niçin ve neden canavarlaştılar?
-Gönül huzuru peşindeyken, nasıl hırslı, vahşi kapitalistler haline geldiler?

Yakın dönemde yaşanan kültürel evrimi, şiirsel bir hızla, felsefi tespitler ve unutulmaz gözlemler eşliğinde okuyacaksınız. 

-Manevi bir yolculuğun rotası nerede değişip sapıyor?
-Hangi yalanlar zinciri, daha büyük yalanlara ve şiddete bağlanıyor?
-"Hakikati" arayan yoksullar nasıl doyumsuzca lüks peşinde koşmaya başlıyor?

İslamcı Erol Nasıl Çıldırdı? zihin açıcı, sürükleyici, heyecan dolu bir roman.
(Tanıtım Bülteninden)


İnce Kapak: 

Sayfa Sayısı: 176

Baskı Yılı: 2015


e-Kitap: 

Format:  

Sayfa Sayısı: 130

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: April Yayıncılık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder