13 Ocak 2018 Cumartesi

Baba ve Piç - Elif Şafak

                
            Kitap giriş bölümleri itibarıyla tam bir Elif Şafak eseri. Gelişme bölümünde ise sanki özellikle tepki çekmek için uğraşılmış bir kısım var. Ermenilerin bulundukları bölgelerden sürülmesi ve bu süreçte kayıp vermeleri, ermeni soykırımı olarak adlandırılıyor. Bu komik ve temelsiz iddaları Türklerin kabul etmediği, sorumluluk duymadığı ama Ermenilerin bu bilinç ile yaşamlarını sürdürdükleri vurgulanmış. Aynı ermeniler, masum insanları, ermeni terör örgütleri öldürürken alkışlıyor, Azerbaycan'ı işgal edip masum insanları öldürürken zafer çığlıkları atabiliyorlar. Aslında iddaların hepsi bir yana bu süreç neden başlamış kitap bu konuya hiç değinmiyor. Elif Şafak iyi bir yazar olabilir ama iyi bir araştırmacı değil.
               Kitabın finali ise tam bir felaket. Keşke başka türlü bitirseydi kitabı diye düşündüm. Yargısız infaz yapan deli, büyücü bir teyze ve cezasız kalan suçlular. Bazı durumlarda; ölüm, suçlular için bir ceza değildir.

Aşağıdaki tanıtım bülteni www.dr.com.tr den alınmıştır.




Elif Şafak, bu kitabında İstanbul – Amerika arasında biri Türk diğeri Ermeni asıllı iki aile üzerinden Türkiye-Ermenistan ilişkilerini incelemiştir. Yazar romanını 18 bölüme ayırarak her bölüme aşure yapımında kullanılan malzemelerin ismini vermiştir. Ülkemizde çok tartışmalara yol açmış bu roman, aynı zamanda Serra Yılmaz’ın başrolde yer aldığı tiyatro oyunu olarak sahnelenmiştir.


İnce Kapak: 

Sayfa Sayısı: 416

Baskı Yılı: 2015


e-Kitap: 

Sayfa Sayısı: 333

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap
İlk Baskı Yılı : 2010
Sayfa Sayısı : 416
Dil : Türkçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder