13 Eylül 2020 Pazar

Sessiz Ev - Orhan Pamuk

Orhan Pamuk bir röportajında bütün kitaplarının aslında birbirine bağlı, birbiriyle ilişkili olduğunu söylemişti. Sessiz Ev kitabı, ilk kitabı olan Cevdet Bey ve Oğulları kitabından sonra yazdığı ikinci kitap, 11. bölümde bahsedilen "savaş sonrası zengin olan ışıkcı Cevdet", bir önceki kitabın baş karakteridir. Kitap depresif bir biçimde başlayıp, okuru çok üzecek şekilde bitiyor. Okurken sürekli olarak vakitsiz ölenleri sorgulayan bir yaklaşım var, bunun sonucu olarak yaratıcı yok şeklinde yorumlar, bilim ile dinin birlikte olamayacağının sık sık vurgulanması kitabın ilginç yönlerinden biri. Diğer bir konu ise; aslında inanan kişilerin bile inaçlarını sorgulamaktan korktukları için inanmaya devam ettiklerini söylemesi. 


Aşağıdaki fotoğraf ve tanıtım bülteni www.dr.com.tr sitesinden alınmıştır. 




Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk’un 1983 yılında yayımlanan ikinci eseri Sessiz Ev, üç kardeşin babaannelerini ziyaret etmek üzere İstanbul’daki Cennethisar kasabasında geçirdikleri bir haftayı konu edinmektedir.


Orhan Pamuk, Sessiz Ev kitabını 32 bölüm halinde kurgulamıştır. Her bölüm farklı karakterlerin gözünden anlatılmaktadır. Romandaki zamanın, 12 Eylül 1980’de yaşanan askerî darbeden kısa bir süre önce geçmesi nedeniyle darbeden önceki siyasî ve toplumsal gerginlikler romanda derinden hissedilmektedir. 


Sayfa Sayısı: 304

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

İlk Baskı Yılı : 2014

Dil : Türkçe






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder