10 Nisan 2021 Cumartesi

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi - F. Scott Fitzgerald

      Yaşlı olarak dünyaya gelen Benjamin, her geçen gün gençleşerek hayatını tamamlıyor. Ne annesi babası tarafından ne de oğlu tarafından yeterince sevilmiyor. Başarıları gençleşmesiyle aslında bir zulüm haline geliyor. Yıllar önce filmini izlemiştim, kitabı çok kısa ve detaya hiç girmemiş ama çok etkileyici. Aynı gün bitirilebilecek bir kitap.


Aşağıdaki fotoğraf ve tanıtım bülteni www.dr.com.tr sitesinden alınmıştır. 



Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi Kitap Açıklaması

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

 

 

“Hayat böyledir işte, kesişen hayatlar ve yollar zinciri, kimsenin kontrol edemediği.”

 

 

 

F. Scott Fitzgerald, 20. yüzyıl Amerikan ve dünya edebiyatının en önemli isimlerinden. Ünlü eseri Muhteşem Gatsby’nin yanı sıra birçok önemli esere imza atmış olan Fitzgerald, zekice bir kurguyla oluşturduğu Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi’nde zaman kavramı ve sıradan sosyal hayatlarımız üzerine okuru düşünmeye davet ediyor.

 

Benjamin Button doğduğunda ‘‘tuhaf’’ olan bir şeyler vardı. O bir bebekten daha çok yetmişlerinde bir ihtiyar görünümündeydi. Dahası, yaşamındaki bu tuhaflık yıllar geçtikçe daha çok fark edilecek, gittikçe gençleşerek ona herkesinkinden bambaşka bir yaşam deneyimi sunacak, onu ömrü boyunca ilginç deneyimlere sürükleyecekti.

 

Elinizdeki kitapta Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi, Fitzgerald’ın eşsiz üslubuyla kaleme aldığı kısa hikâyelerinden biri olan Buz Kalesi ile birlikte yer alıyor.

 

 

 

Hamur Tipi : 2. Hamur

Ebat : 12,5 x 19,5

İlk Baskı Yılı : 2018

Baskı Sayısı : 1. Basım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder