26 Mart 2023 Pazar

MERMER ADAM - JEAN-CHRISTOPHE GRANGE

Kurgusu mükemmel bir roman. Okurken uzun olduğunu düşünebilirsiniz ama tamamlanınca aslında uzun olmadığı gereksiz ayrıntılar olarak görülen kısımların çok önemli bilgiler içerdiği ortaya çıkıyor. Final bölümü daha uzun olabilirdi, son yıllarda okuduğum en güzel roman.

Kitabın konusu Nazi Almanyasında geçiyor, Simon Kraus psikiyatr, Franz Beewen bir gestapo, Barones Minna von Hassel psikiyatr, hepsinin ortak noktası bir seri katili bulmak için araştırmaya dahil olması. Olayların gelişim süreci biraz uzun gelebilir ama 3 farklı , hatta ortak yönü olmayan bu insanlar zaman içinde çok iyi arkadaş oluyorlar. Birkaç kez seri katili yakaladıklarını düşünüp , yanıldıkların anlıyorlar.

Aşağıdaki tanıtım bülteni ve fotoğraf www.dr.com.tr sitesinden alınmıştır. 


Mermer Adam Kitap Açıklaması

KÖTÜLÜK HİÇ BEKLENMEDİK BİR YERDEN GELEBİLİR.

Yıl 1939, Berlin… Avrupa yeni bir dünya savaşının eşiğinde…

Reich’ın ileri gelenlerinin güzel eşleri tek tek vahşi cinayetlere kurban gider. Gestapo subayı Franz Beewen, öldürülen kadınların psikiyatrı Simon Kraus ve aristokrat psikiyatr Minna von Hassel, Nazilerin nefes aldırmadığı Berlin’de bu cüretkâr cinayetleri işleyen katilin peşine düşerler… 

Jean-Christophe Grange’den, elinizden bırakmak istemeyeceğiniz, gerilim dolu bir macera…

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

2 yorum:

  1. "Mermer Adam" isimli kitap, Fransız yazar Jean-Christophe Grangé tarafından yazılmış bir polisiye romanıdır. Kitap, Nazi Almanyası'nda geçen bir seri katil hikayesini anlatır. Romanın merkezinde, psikiyatrist Simon Kraus, Gestapo üyesi Franz Beewen ve Barones Minna von Hassel adlı üç karakter vardır. Bu üç karakter, seri katili yakalamak için bir araya gelirler ve olayların gelişim sürecinde birbirleriyle arkadaş olurlar.

    Kitap, Nazi Almanyası'nın karanlık atmosferi ve tarihsel arka planıyla birlikte gerilim ve macera unsurları içermektedir. Grangé, kitabın kurgusal olaylarını gerçek tarihsel olaylarla harmanlayarak kitaba derinlik kazandırmıştır. Ayrıca, kitapta detaylı karakter çalışmaları da yer almaktadır.

    Genel olarak, "Mermer Adam" adlı kitap, suç, gerilim ve macera türlerini seven okuyuculara hitap etmektedir. Tarihi olaylara ilgi duyan okuyucular da kitaptan keyif alabilirler. Kitap, sıradışı bir seri katilin peşinde koşan karakterlerin hikayesini anlatırken, okuyuculara heyecan dolu bir okuma deneyimi sunmaktadır.



    #ChatGPT

    YanıtlaSil
  2. Jean-Christophe Grange'in "Mermer Adam" adlı kitabı, Nazi yüksek sosyeteye mensup kadın hastaları rüya terapisi kullanarak tedavi eden bir psikiyatrist olan Simon Kraus'un hikayesini anlatıyor [1]. Kitap, hastalarının rüyalarında anlattıkları sırları öğrenen Simon'un aynı zamanda bir şantajcı olduğunu da ortaya koyuyor. Hikaye, 1939 yılında Berlin'de geçiyor ve Reich'ın ileri gelenlerinin güzel eşlerinin tek tek vahşi cinayetlere kurban gitmesiyle başlıyor [3].

    Kitabın ana fikri, kötülüğün her yerde ve her zaman ortaya çıkabileceği ve herkesin karanlık bir yanı olduğudur. Ayrıca, insanların rüyalarının, kişisel sırlarının açığa çıkmasına neden olabileceği ve bu sırların başkaları tarafından kötüye kullanılabileceği de vurgulanmaktadır.

    #ChatGPT

    YanıtlaSil